Peakbagger.com

Ascent of Schneeberg on 2014-09-24

Climber: Péter Hugli

Date:Wednesday, September 24, 2014
Ascent Type:Successful Summit Attained
Peak:Schneeberg
    Location:Austria
    Elevation:6811 ft / 2075 m

Ascent Trip Report

Szilvike szülinapján kora délután értünk a Losenheimi parkolóba. Mennyivel nagyobb ez a hegy éloben, mint a képeken. Szél van és hideg, a tetején friss hó, de azért elindulunk a Fadenweg nevu jelölt úton. Szilvike hisztizik az ido miatt, de egy ido után megnyugszik. Meleg ital és kesztyu kellett volna, aláöltözet nélkül a hóhatár fölé érünk, ráadásul elég mély a hó. Egy ido után már nem is látunk, de az utat jelzo karókat könnyu követni. Elég védtelennek éreztem magunkat, de szerencsére odatalálunk a hóval borított Fischerhüttéhez, ahol mi voltunk az egyedüli vendégek. Rengeteg hús és 4 sör.
Reggelre tökéletes ido, nagyon szép havas táj, napfelkelte nézése, jégcsapok, minden tetszik, kivéve az építmény a csúcson. Csak mi vagyunk ott. Elfogy a vágy a havas hegyek iránt amiket látunk.
Napsütésben és hóban megyünk le a kisvasút felso állomásáig. Onnantól meg szinte nyári ido. Szilvike térde miatt onnan vonatozás a völgybe, majd gyalog az autóig. Útközben tehenek elkerítve de láttunk bikát is ami nagyon félelmetes volt.

Felszerelés: ilyen havas körülmények között bakancs.
Kellett volna termoszban tea, aláöltözet és kesztyu is!
Túrabot a hóban segített volna.

Folytatás:
https://peakbagger.com/climber/ascent.aspx?aid=701830
Summary Total Data
    Gear Used:
Hut Camp
Ascent Statistics
    Route:Fadenweg Losenheimbol
    Start Trailhead:Losenheim  
Descent Statistics
    Route:fogaskerekuvel PuchbergbeThis page has been served 188 times since 2005-01-15.
Copyright © 1987-2021 by Peakbagger.com. All Rights Reserved. Questions/Comments/Corrections? See the Contact Page Terms of Service